bag med os
Af: Morten Jensen
I dag skal vi lave lækre nybagte boller. Det er både nemt og givende at lave boller, især hvis du lærer disse 6 hurtige regler for at lave brød og boller.
Så lad os komme i gang!
Der er ikke noget mystisk ved at lave brød! Øvelse gør mester... Så bag, bag, bag!
01 Brug friske ingredienser - især gær
02 Opbevaring: tørt er godt
03 Brug det rigtige mel
04 Temperatur og gær
05 At ælte eller ikke at ælte
06 Foreskrevne hævetider
01
For at sikre et godt løft i bollen og en smuk ydre skorpe skal du starte med frisk gær og lidt bagepulver.
Opbevaring: Tørt er godt
02
Opbevar altid dine bageingredienser på et tørt sted ved stuetemperatur. Opbevar dem aldrig på køl.
03
Køb godt brødmel. Det er malet specielt til at lave brød!
04
Sørg for, at din væske er mellem 35 grader og 45 grader, når du tilsætter den til gæren.
05
Hurtige brød kræver normalt ikke æltning (tænk på kagemix), mens gærbrød kræver en vis æltning.
06
Følg den foreskrevne hævetid. Brug en timer/ur. For lang tid, og du kan få et surt brød eller et tørt brød med masser af huller!