bag med os

Guide til at  bage boller

Af: Morten Jensen

I dag skal vi lave lækre nybagte boller. Det er både nemt og givende at lave boller, især hvis du lærer disse 6 hurtige regler for at lave brød og boller.

Så lad os komme i gang!

Der er ikke noget mystisk ved at lave brød! Øvelse gør mester... Så bag, bag, bag!

6 hurtige regler for at lave boller

01 Brug friske ingredienser - især gær

Yeast Package

02 Opbevaring: tørt er godt

Thermometer

03 Brug det rigtige mel

Jar

04 Temperatur og gær

Dough

05 At ælte eller ikke at ælte

Flour Bag

06 Foreskrevne hævetider

Flour Bowl

Brug friske ingredienser - især gær

01

For at sikre et godt løft i bollen og en smuk ydre skorpe skal du starte med frisk gær og lidt bagepulver.

Opbevaring: Tørt er godt

02

Opbevar altid dine bageingredienser på et tørt sted ved stuetemperatur. Opbevar dem aldrig på køl.

Brug det rigtige mel

03

Køb godt brødmel.  Det er malet specielt til at lave brød! 

Temperatur og gær

04

Sørg for, at din væske er mellem 35 grader og 45 grader, når du tilsætter den til gæren.

At ælte eller ikke at ælte

05

Hurtige brød kræver normalt ikke æltning (tænk på kagemix), mens gærbrød kræver en vis æltning.

Foreskrevne hævetider

06

Følg den foreskrevne hævetid. Brug en timer/ur.  For lang tid, og du kan få et surt brød eller et tørt brød med masser af huller!