Gå tilbake
E-postlink
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Utstyr
Ingrediens bilder
Merknader
Ernærings Etikett
–
+
servings
Mindre
Normal
Større
Butter Chicken i Airfryer
5
fra 1 stemme
Klassisk butter chicken lavet nemt og hurtigt i en airfryer. Perfekt til en aften med autentisk smag fra det indiske køkken
Porsjoner
4
Personer
FORBEREDELSESTID
30
minutter
min
KOKETID
30
minutter
min
Marineringstid
30
minutter
min
Total tid
1
time
hr
30
minutter
min
Utstyr
Airfryer
Blender
Skål
Gryde
Ske
Pensel
Ingredienser
Til kyllingen:
500
g
kyllingebryst
200
g
græsk yoghurt
1
spsk
revet ingefær
3
fed
hvidløg
1
tsk
gurkemeje
1
tsk
chilipulver
1
tsk
garam masala
1
tsk
Salt og peber
Til saucen:
2
spsk
smør
1
stk
løg
2
fed
hvidløg
1
spsk
ingefær
1
tsk
spidskommen
1
tsk
korianderpulver
1
tsk
chilipulver
1
dåse
hakkede tomater
1
dl
fløde
1
tsk
Salt og peber
1
bdt
Frisk koriander
FREMGANGSMÅTE
Kyllingen
Mariner
500 g kyllingebryst
(Skåret i tern) i
200 g græsk yoghurt
,
1 spsk revet ingefær
,
3 fed hvidløg
,
1 tsk gurkemeje
,
1 tsk chilipulver
,
1 tsk garam masala
,
1 tsk Salt og peber
.
Lad det hvile i mindst 30 minutter.
Forvarm airfryeren til 180°C.
(Forprogram, eller lad den køre et par minutter inden tilberedningen)
Placer kyllingestykkerne i airfryeren og steg i 15-20 minutter, eller indtil kyllingen er gennemstegt.
Start onlinekøkken uret her
Saucen
Smelt
2 spsk smør
i en gryde.
Tilsæt
1 stk løg
(finthakkede),
2 fed hvidløg
(finthakkede) og
1 spsk ingefær
, og steg indtil løgene er bløde.
Tilføj
1 tsk spidskommen
,
1 tsk korianderpulver
,
1 tsk chilipulver
og
1 dåse hakkede tomater
.
Lad det simre i 10 minutter.
Start onlinekøkken uret her
Hæld saucen op i en blend (Som kan tåle varmen) og blend saucen jævn.
Hæld saucen tilbage i gryden, og tilsæt
1 dl fløde
under en let omrøring så den bliver cremet.
Smag til med
1 tsk Salt og peber
.
Vend de færdigstegte kyllingestykker i saucen, og pynt med
1 bdt Frisk koriander
.
Merknader
Serveres med ris og naan brød, gerne hjemmelavet.
Ernæring
Kalorier:
349
kcal
karbohydrater:
10
g
Protein:
33
g
Fett:
19
g
Mettet fett:
11
g
Flerumettet fett:
1
g
Enumettet fett:
5
g
Transfett:
0.2
g
Kolesterol:
126
mg
Natrium:
1401
mg
Kalium:
626
mg
Fiber:
2
g
sukker:
5
g
Vitamin A:
981
IU
Vitamin B1:
0.1
mg
Vitamin B2:
0.2
mg
Vitamin B3:
13
mg
Vitamin B5:
2
mg
Vitamin B6:
1
mg
Vitamin B12:
0.3
µg
Vitamin C:
6
mg
Vitamin D:
1
µg
Vitamin E:
1
mg
Vitamin K:
6
µg
Kalsium:
113
mg
Jern:
1
mg
Magnesium :
47
mg
Fosfor:
306
mg
Selen:
42
µg
Sink:
1
mg
Netto karbohydrater:
8
g
Forfatter:
Morten Jensen
Kalorier:
349
kcal
Pris:
120
Ret:
Hovedret
Køkken:
Indisk
Søgeord:
Klassisk, Kylling, ris