En lækker og nem pære upside down kage, perfekt til at lave i airfryer. Kagen er både saftig og let karamelliseret, med en fantastisk smag fra de modne pærer og karamel.
Servings 8Stykker
FORBEREDELSESTID 15 minuttermin
KOKETID 35 minuttermin
Hviletid 10 minuttermin
Total tid 1 timehr
Utstyr
Airfryer
Rund bageform
Røremaskine
Skrællekniv
Skærebræt
Ingredienser
Bunden
4stkpærer
50gsmør
50gbrun farin
Kagen
100gsukker
100gsmør
2stkæg
100gmel
1tskbagepulver
1tskvaniljesukker
½dlmælk
Gjør at: 18cm0 x 0cm runde, 6cm høyde
FREMGANGSMÅTE
Bunden
Smelt 50 g smør i en lille gryde, og tilsæt 50 g brun farin.
Rør, indtil det karamelliserer let.
Fordel karamellen i bunden af bageformen og læg 4 stk pærer (modne skrællet og skåret i skiver) ovenpå i et dekorativt mønster.
Kagen
Pisk 100 g smør og 100 g sukker sammen, indtil det er lyst og luftigt.
Tilsæt 2 stk æg et ad gangen.
Sigt 100 g mel, 1 tsk bagepulver og 1 tsk vaniljesukker i dejen, og tilsæt ½ dl mælk.
Rør dejen sammen, indtil den er glat.
Hæld dejen over pærerne og glat overfladen.
Sæt formen i airfryeren og bag ved 160°C i ca. 30-35 minutter, indtil kagen er gylden og gennembagt.Start onlinekøkken uret her
Lad kagen hvile i formen i 10 minutter, og vend den derefter ud på en tallerken.
Merknader
Server med en klat flødeskum eller en kugle vaniljeis for ekstra luksus.