Tilbered et lækkert og saftigt andebryst i din airfryer med denne enkle opskrift
Servings 2Stk.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Hviletid 5 minuttermin
Samlet tid 40 minuttermin
Udstyr
1 Airfryer
1 Skærebræt
1 Skarp kniv
1 Køkkentermometer
Ingredienser
1stk.andebryst
1tsk.salt
1tsk.sort peber
1knspsukker
1tsk.tørret timian eller rosmarin
Sådan gør du
Forbered 1 stk. andebryst ca. 400 g. ved at skære et krydsmønster i fedtlaget uden at skære ned i kødet. Dette hjælper fedtet med at smelte af og skindet med at blive sprødt.
Drys 1 tsk. salt , 1 tsk. sort peber, 1 knsp sukker, og 1 tsk. tørret timian eller rosmarin over både skind og kødsiden af andebrystet.
Forvarm airfryeren til 180°C.(Forprogram, eller lad den køre et par minutter inden tilberedningen)
Placer andebrystet med skindsiden nedad i airfryerens kurv og steg i ca. 10 minutter for at starte fedtsmeltningen og få skindet sprødt.Start online køkkenuret her
Vend andebrystet, så skindsiden vender opad, og fortsæt stegningen i yderligere 10-15 minutter, afhængig af hvor gennemstegt du ønsker dit andebryst. Brug et køkkentermometer til at tjekke for ønsket doneness: 58-62°C for medium rare.Start online køkkenuret her
Tag andebrystet ud af airfryeren og lad det hvile i 5-10 minutter før udskæring. Dette sikrer, at kødets safter fordeles jævnt.Start online køkkenuret her
Skær andebrystet i tynde skiver og server.
Noter
-Tilpasning af tilberedningstiden kan være nødvendig afhængigt af din airfryers model og størrelsen på andebrystet.-Lad altid andebrystet hvile før udskæring for at bevare saftigheden.-Husk, at airfryere kan variere i effektivitet, så brug et køkkentermometer til præcist at måle kødets indre temperatur.