Denne opskrift på bagt kartoffelmos i airfryer giver en sprød overflade og en cremet indre.
Servings 3Stk.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Udstyr
1 Airfryer
1 Skål til mosing
1 Kartoffelskræller
1 Kniv
Ingredienser
400gkartoflerskrællede og skåret i tern
50mlmælkeller en plantebaseret alternativ
25gsmøreller et plantebaseret alternativ
1tsksalt og peber
1spsk.olivenolie
1bdtfriske krydderurterf.eks. persille eller timian til pynt
Sådan gør du
Kog kartoffelternene i en gryde med vand, indtil de er møre.Hæld vandet fra og lad dem dampe af et par minutter.
Mos kartoflerne i en skål og tilsæt mælk, smør, salt og peber. Rør til du har en glat masse.
Forvarm airfryeren til 200°C.(Forprogram, eller lad den køre et par minutter inden tilberedningen)
Pensl et tyndt lag olivenolie i bunden af airfryer kurven. Fordel kartoffelmosen jævnt i kurven.
Bag i airfryeren ved 200°C i 15-20 minutter, eller indtil overfladen er gylden og sprød.Start online køkkenuret her
Pynt med friske krydderurter inden servering.
Noter
- For en ekstra sprød overflade, kan du drysse et tyndt lag revet ost over kartoffelmosen før bagning.- Mængden af mælk og smør kan justeres efter ønsket konsistens på mosen.