Citronmåne er en lækker og luftig kage, der smelter på tungen med en forfriskende citrussmag. Denne opskrift er tilpasset til at blive tilberedt i en Airfryer, hvilket giver en hurtig og nem måde at nyde denne lækre kage på.
Servings 6Stk.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Hviletid 10 minuttermin
Samlet tid 40 minuttermin
Udstyr
1 Airfryer
1 Skål
1 Piskeris
1 Zestjern
1 Kageform
Ingredienser
2stk.æg
150gsukker
125gsmør
1dlmælk
1stk.citron
200ghvedemel
1tskbagepulver
1knspsalt
1spskFlormelis
Sådan gør du
I en skål piskes 2 stk. æg og 150 g sukker sammen, indtil det bliver lyst og luftigt.
Tilsæt det smeltede 125 g smør, 1 dl mælk, citronsaft og citronskal af 1 stk. citron i æggeblandingen, og rør det godt sammen.
Sigt 200 g hvedemel, 1 tsk bagepulver og 1 knsp salt i æggeblandingen, og vend forsigtigt, indtil dejen er jævn.
Fordel dejen i en passende form til din Airfryer. Husk at smøre formen, hvis den ikke er non-stick.
Airfryerne indstilles på 160℃Placer kageformen i Airfryeren, og bag kagen i 15-20 minutter, eller indtil den er gyldne og gennembagt. Husk at tjekke kagerne efter cirka 15 minutter, da bagetiden kan variere afhængigt af din Airfryer.Start online køkkenuret her
Når kagerne er færdige, tag den ud af Airfryeren, og lad den køle af i formen i et par minutter.
Når kagerne er helt afkølede, drys dem med 1 spsk Flormelis inden servering.
Noter
- Du kan tilpasse citronsmagen ved at justere mængden af citronsaft og -skal efter smag.- Sørg for ikke at overfylde din Airfryer, så kagerne har plads til at hæve og bage jævnt.