Gå tilbage
Email Link
Udskriv
Opskrifts billede
Udstyr
Billeder af ingredienser
Noter
Ernærings info
–
+
servings
Mindre
Normal
Større
Falafel i Airfryer
Ingen bedømmelser endnu
Lækre og sprøde falafler lavet i airfryer – en sund og nem udgave af den klassiske mellemøstlige ret.
Servings
4
Portioner
Forb. tid
20
minutter
min
Tilb. tid
12
minutter
min
Samlet tid
32
minutter
min
Udstyr
Airfryer
Blender
Skål
Ske
Bagepapir
Ingredienser
400
g
kikærter
1
stk.
løg
2
fed
hvidløg
1
bdt
persille
1
bdt
koriander
1
tsk
spidskommen
0,5
tsk
cayennepeber
1
tsk
bagepulver
2
tsk
Salt og peber
2
spsk
hvedemel
1
spsk
olivenolie
Sådan gør du
Blend kogte
400 g kikærter
,
1 stk. løg
,
2 fed hvidløg
,
1 bdt persille
og
1 bdt koriander
til en grov masse i en foodprocessor.
Tilsæt
1 tsk spidskommen
,
0,5 tsk cayennepeber
,
1 tsk bagepulver
,
2 tsk Salt og peber
og
2 spsk hvedemel
.
Bland godt.
Form massen til 8 lige store falafler.
Forvarm airfryeren til 180°C.
(Forprogram, eller lad den køre et par minutter inden tilberedningen)
Pensl falaflerne med
1 spsk olivenolie
.
Placer falaflerne i airfryeren i et enkelt lag.
Steg i 10-12 minutter, vend halvvejs, indtil de er gyldne og sprøde.
Start onlinekøkken uret her
Noter
Serveres med pitabrød, salat og tahindressing.
Ernæring
Kalorier:
225
kcal
Kulhydrater:
34
g
Protein:
10
g
Fedt:
6
g
Mættet fedt:
1
g
Flerumættet fedt:
2
g
Enkeltumættet fedt:
3
g
Natrium:
1447
mg
Kalium:
366
mg
Fiber:
8
g
Sukker:
6
g
Vitamin A:
290
IU
Vitamin B1:
0.2
mg
Vitamin B2:
0.1
mg
Vitamin B3:
1
mg
Vitamin B5:
0.4
mg
Vitamin B6:
0.2
mg
Vitamin C:
6
mg
Vitamin E:
1
mg
Vitamin K:
26
µg
Kalcium:
66
mg
Jern:
4
mg
Magnesium:
55
mg
Fosfor:
187
mg
Selen:
5
µg
Zink:
2
mg
Folinsyre:
6
µg
Netto kulhydrater:
25
g
Author:
Morten Jensen
Calories:
225
kcal
Cost:
40
Ret:
Frokost, Snacks
Køkken:
Middelhavet
Søgeord:
Bagte grøntsager, kikærter