En saftig og krydret græskarkage, der nemt tilberedes i en airfryer. Perfekt som efterårssnack med et strejf af varme krydderier og en lækker flødeostecreme på toppen.
Servings 4Personer
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Hviletid 10 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Udstyr
Airfryer
Skål
Piskeris
Silikoneform
Ingredienser
Græskarkage:
200ggræskarpuré
100gbrun farin
2stkæg
100mlolivenolie
150ghvedemel
1tskbagepulver
1tskkanel
½tskstødt ingefær
½tskstødt muskatnød
½tsksalt
Flødeostecreme:
100gflødeost
50gsmør
100gflormelis
½tskvaniljeekstrakt
Makes: 16cm0 x 0cm Rund, 5cm Højde
Sådan gør du
Græskarpuré
Vask og skær græskarret (fx 1 stk. Hokkaido eller Butternut Squash) over i halve, og fjern kernerne med en ske.
Skær græskarret i mindre stykker, og læg dem med skærefladen nedad i din airfryer skuffe
Bag græskarret det i 30 minutter, eller indtil stykkerne er helt møre.Test med en gaffel – den skal nemt kunne gå igennem.
Lad græskarstykkerne køle af, og skrab derefter det bløde indhold ud af skallerne.
Blend græskarkødet med en stavblender eller i en foodprocessor, indtil puréen er glat og ensartet.
Kagen:
I en skål, pisk 2 stk æg og 100 g brun farin, indtil blandingen er let og skummende.
Tilsæt 200 g græskarpuré og 100 ml olivenolie (eller smeltet smør), og rør godt sammen.
I en anden skål, sigt 150 g hvedemel, 1 tsk bagepulver, 1 tsk kanel, ½ tsk stødt ingefær, ½ tsk stødt muskatnød og ½ tsk salt.
Fold de tørre ingredienser ind i de våde, indtil dejen er glat og sammenhængende.
Hæld dejen i en silikoneform, og placer formen i airfryeren.
Bag kagen i airfryeren i 20-25 minutter ved 160°C, eller indtil en tandstik kommer ud ren.
Lad kagen køle af i 10 minutter, før den skæres i 8 stykker.
Flødeostecreme:
Pisk 100 g flødeost og 50 g smør (blødt) sammen, indtil blandingen er glat og luftig.
Tilsæt 100 g flormelis og v½ tsk vaniljeekstrakt, og pisk indtil cremen er glat og jævn.
Fordel flødeostecremen over de afkølede kager, eller server den som en side, så man selv kan tilføje efter smag.
Noter
- Tilføj evt. hakkede nødder eller chokolade til kagen for ekstra smag.
- Serveres bedst lun med flødeostecreme eller vaniljeis som tilbehør.