Græske kartofler er en lækker og krydret ret, perfekt som tilbehør til en lang række måltider. Denne version er tilberedt i en airfryer, hvilket gør dem sprøde uden at bruge meget olie.
Servings 4Stk.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Udstyr
1 Airfryer
1 Skærebræt
1 Kniv
1 Skål
1 Ske
Ingredienser
1kgkartofler
3spskolivenolie
1dlCitronsaft
1tsktørret oregano
1tsktørret timian
1tskpaprika
1tskhvidløgspulver
1tskløgpulver
1tskSalt og peber
1bdtFrisk persille
Sådan gør du
Skræl 1 kg kartofler og skær dem i både.
Kom kartoffelbådene i en skål og tilsæt 3 spsk olivenolie, 1 tsk tørret oregano, 1 tsk tørret timian, 1 tsk paprika, 1 tsk hvidløgspulver, 1 tsk løgpulver, 1 dl Citronsaft, 1 tsk Salt og peber.Bland det hele godt sammen, så alle kartoflerne er dækket af krydderierne.
Forvarm airfryeren til 180°C. (Forprogram, eller lad den køre et par minutter inden tilberedningen)
Læg kartoffelbådene i airfryer-kurven i et enkelt lag. Du kan eventuelt tilberede dem i flere omgange, hvis de ikke kan være der i ét lag.
Steg kartoflerne i airfryeren i 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Ryst kurven halvvejs gennem tilberedningstiden for at sikre, at kartoflerne bliver jævnt stegt.Start onlinekøkkenuret her
Tag kartoflerne ud af airfryeren og pynt med 1 bdt Frisk persille inden servering.