En saftig og sprød hel kylling, perfekt tilberedt i airfryeren. Ideel til en nem og lækker middag.
Servings 4Stk.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 45 minuttermin
Hviletid 10 minuttermin
Samlet tid 1 timet5 minuttermin
Udstyr
1 Airfryer
1 Skærebræt
1 Skarp kniv
1 Køkkensnor
1 Køkkenrulle
1 Bagepensel
1 Køkkentermometer
Ingredienser
1stk.hel kylling
1spskbagepulver
1spsksalt
2spskolivenolie
1tskpaprika
1tskhvidløgspulver
1tskløgpulver
1tsktørret timian
50gsmør
1spskhonning
Sådan gør du
Forberedelse:Tør 1 stk. hel kylling grundigt med køkkenrulle. Bland 1 spsk bagepulver og 1 spsk salt, og gnid det ind i kyllingens skind. Lad kyllingen hvile i køleskabet i mindst 1 time, gerne mere.
Krydring:Børst overskydende bagepulver og salt af.Bland 2 spsk olivenolie, 1 tsk paprika, 1 tsk hvidløgspulver, 1 tsk løgpulver og 1 tsk tørret timian, og gnid det over hele kyllingen.
Tilberedning:Forvarm airfryeren til 180°C. (Forprogram, eller lad den køre et par minutter indentilberedningen)Læg kyllingen med brystet nedad i airfryerens kurv. Tilbered i 25 minutter, vend kyllingen, og tilbered yderligere 20-25 minutter, eller indtil den indvendige temperatur når 75°C.Start onlinekøkkenuret her
Ekstra Sprødt Skind:Pensl kyllingen med en blanding af smeltet 50 g smør og 1 spsk honning de sidste 5 minutter af tilberedningstiden.
Hviletid: Tag kyllingen ud og lad den hvile i 10-15 minutter inden udskæring.