Disse lækre kanelsnegle er perfekte til en hurtig og nem godbid, når du har lyst til noget sødt og krydret. Ved at bruge airfryeren får du en sprød skorpe og en blød, luftig indre, alt sammen med mindre fedt end traditionelle kanelsnegle.
Servings 6Stk.
Forb. tid 1 timet15 minuttermin
Tilb. tid 8 minuttermin
Samlet tid 1 timet23 minuttermin
Udstyr
1 Airfryer
1 Dejskærer
1 Pensel
Ingredienser
Dej:
350ghvedemel
50gsukker
1knspsalt
1tsktørret gær
1stk.æg
125mlmælk
50gsmør
Fyld:
50gsmør
50gbrun farin
2spskstødt kanel
Glasur:
100gflormelis
1spskmælk
½tskvaniljeekstrakt
Sådan gør du
Start med at lave dejen. Bland 350 g hvedemel, 50 g sukker1 knsp salt og 1 tsk tørret gær (ca 7g) i en stor skål.
Pisk 1 stk. æg let sammen og tilsæt det sammen med 125 ml mælk og det smeltede 50 g smør til melblandingen.Rør godt, indtil dejen begynder at samle sig.
Ælt dejen på et melet bord i ca. 5-7 minutter, indtil den er glat og elastisk. Læg dejen tilbage i skålen, dæk den til med et rent klæde, og lad den hæve i ca. 1 time, indtil den er ca. fordoblet i størrelse.
Imens dejen hæver, bland 50 g smør, 50 g brun farin og 2 spsk stødt kanel til fyldet i en skål, indtil det er godt kombineret.
Når dejen er hævet, rul den ud på et melet bord til en rektangel med en tykkelse på ca. ½ cm.
Spred fyldet jævnt over dejen og rul den stramt sammen fra den lange side for at danne en rulle.
Skær rullen i ca. 2 cm tykke skiver med en dejskærer eller en skarp kniv.
Placer kanelsneglene i airfryerens kurv, sørg for at give dem lidt plads imellem hinanden.
Forvarm airfryeren til 180°C og bag kanelsneglene i 8-10 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.Start online køkkenuret her
Mens kanelsneglene afkøler en smule, bland 100 g flormelis, 1 spsk mælk og ½ tsk vaniljeekstrakt (hvis du bruger det) i en skål for at lave glasuren.
Pensl glasuren over de varme kanelsnegle og server straks.
Noter
-Du kan tilpasse fyldet efter din smag ved at tilføje hakkede nødder eller rosiner.-Husk at lade kanelsneglene afkøle en smule, inden du påfører glasuren, da det vil hjælpe med at forhindre, at den smelter fuldstændigt væk.