Disse sprøde og lækre kartoffelbåde tilberedt i airfryer er en hurtig og sundere alternativ til traditionelle friturestegte kartoffelbåde. De får en skøn krydret overflade og en dejlig blød indre, perfekt som tilbehør til mange retter.
Servings 4Stk.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Udstyr
1 Airfryer
1 Skærebræt
1 Kniv
1 Skål
Ingredienser
4stkkartofler
2spskolivenolie
1tskpaprika
½tskhvidløgspulver
½tskløgpulver
1tsksalt og peber
Sådan gør du
Vask 4 stk kartofler og skær dem i både. Du behøver ikke at skrælle dem.
Læg kartoffelbådene i en skål og tilsæt 2 spsk olivenolie, 1 tsk paprika, 1/2 tsk hvidløgspulver, 1/2 tsk løgpulver, 1 tsk salt og peber.
Vend godt rundt, så alle kartoffelbåde er dækket af krydderierne.
Forvarm airfryeren til 200°C.(Forprogram, eller lad den køre et par minutter inden tilberedningen)
Fordel kartoffelbådene i airfryerens kurv i et enkelt lag uden at de overlapper hinanden.
Airfry kartoffelbådene i ca. 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Ryst kurven halvvejs gennem tilberedningstiden for jævn stegning.Start online køkkenuret her
Serveres varme som tilbehør eller snack.
Noter
Hold øje med tiden iforhold til hvor sprøde du ønsker dem.