Denne opskrift på kartoffelgratin i airfryer i muffinsforme er en ny og innovativ måde at tilberede en klassisk ret på.
Antal 4Stk.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Hviletid 2 minuttermin
Samlet tid 27 minuttermin
Udstyr
1 Airfryer
8 Muffinsforme
1 Mandolinjern
1 Skål
Ingredienser
500gkartofler
200mlfløde
1fedhvidløg
100grevet ost
1tsksalt og peber
1stkmuskatnød
1knspsukker
1bdtfrisk timian eller persille
Sådan gør du
Forvarm din airfryer til 180°C.(Forprogram, eller lad den køre et par minutter inden tilberedningen)
Skyl og skræl 500 g kartofler. Skær dem i meget tynde skiver, helst med et mandolinjern.
I en skål, bland kartoffelskiverne med 200 ml fløde, presset 1 fed hvidløg, 1 tsk salt og peber, og 1 stk muskatnød og 1 knsp sukker. Sørg for at kartoffelskiverne er godt dækket.
Fordel kartoffelblandingen jævnt i muffins formene. Tryk let ned, så det bliver kompakt.
Top hver muffinsform med en god mængde 100 g revet ost.
Placer muffinsformene i airfryeren, og airfry ved 180°C i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde på toppen.Start online køkkenuret her
Lad dem hvile i et par minutter, før de serveres pyntet med 1 bdt frisk timian eller persille.
Noter
- For en sundere version kan du erstatte fløden med en lettere version eller mælk.- Tilføj gerne andre krydderier eller urter efter smag.- Hvis du bruger metal muffins forme, skal du måske justere tilberedningstiden en smule.