Knuste kartofler i airfryer er en sprød og lækker måde at tilberede kartofler på. Denne opskrift kræver to omgange i airfryeren for at opnå perfekt sprøde kartofler med en blød og lækker indre.
Servings 4Stk.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 35 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Udstyr
1 Airfryer
1 Skærebræt
1 Kniv
1 Kartoffelmoser
1 Bagepapir
Ingredienser
800gramsmå kartofler
2spskolivenolie
1tskgroft salt
1tskfriskkværnet sort peber
1tskhvidløgspulver
1bdtFrisk rosmarin eller timianvalgfrit
Sådan gør du
Forberedelse:
Vask og tør 800 gram små kartofler grundigt. Skær eventuelle pletter eller dårlige steder væk.
Første omgang i airfryeren:
Forvarm airfryeren til 180°C.(Forprogram, eller lad den køre et par minutter indentilberedningen)
Placer kartoflerne i airfryer-kurven i et enkelt lag.
Steg kartoflerne i 15-20 minutter, indtil de er møre og let kan mases med en ske eller kartoffelmoser.Start onlinekøkkenuret her
Knusning af kartofler:
Tag kartoflerne ud af airfryeren og læg dem på et skærebræt eller bagepapir.
Brug en ske eller kartoffelmoser til forsigtigt at mase kartoflerne, indtil de er flade, men stadig holder sammen.
Anden omgang i airfryeren:
Forøg temperaturen på airfryeren til 200°C.
Placer de knuste kartofler tilbage i airfryeren.
Pensl kartoflerne med 2 spsk olivenolie og drys med 1 tsk groft salt, 1 tsk friskkværnet sort peber, 1 tsk hvidløgspulver og eventuelt 1 bdt Frisk rosmarin eller timian
Steg kartoflerne i yderligere 10-15 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.Start onlinekøkkenuret her
Servering:
Tag de knuste kartofler ud af airfryeren og server dem straks som en lækker og sprød tilbehør hovedretten.
Noter
Sørg for, at kartoflerne er i et enkelt lag i airfryeren for at opnå den bedste sprødhed.