Medaljer er en klassisk dansk kage, som består af to sprøde mørdejskager, en midte af marmelade og fløde vanilje creme, toppet med glasur, flødeskum og et jordbær
Servings 4Stk.
Forb. tid 45 minuttermin
Tilb. tid 9 minuttermin
Hviletid 30 minuttermin
Samlet tid 1 timet24 minuttermin
Udstyr
1 Airfryer
1 Røreskål
1 Elpisker
1 Sprøjtepose
1 Rund udstikker (ca. 6 cm i diameter)
1 Bagepapir
1 Kniv
Ingredienser
Mørdej:
200ghvedemel
100gsmørkoldt og skåret i tern
50gflormelis
1æg
Fløde vanilje creme:
2dlpiskefløde
1spsksukker
1tskvaniljesukker
Marmelade:
100gjordbær- eller hindbærmarmelade
Glasur:
100gflormelis
1spskkakaopulver
2-3spskvand
Pynt:
8spskflødeskumtil toppen
8stk.Friske jordbær
Sådan gør du
Forbered mørdejen:
Bland 200 g hvedemel og 50 g flormelis i en skål.
Tilsæt 100 g smør i tern og smuldr det i melblandingen, indtil det ligner grove krummer.
Tilsæt 1 æg og saml dejen hurtigt. Form den til en kugle, pak den ind i plastfolie og læg den i køleskabet i 30 minutter.
Form og bag kagerne:
Rul mørdejen ud på et let meldrysset bord til ca. 3-4 mm tykkelse.
Udstik runde kager med udstikkeren og placer dem på et stykke bagepapir, der passer til din airfryer-kurv.
Forvarm airfryeren til 180°C. (Forprogram, eller lad den køre et par minutter inden tilberedningen)
Bag kagerne i airfryeren i ca. 8-10 minutter, eller indtil de er let gyldne. Lad dem køle helt af.
Lav fløde vanilje creme:
Pisk 2 dl piskefløde til let skum.
Tilsæt 1 spsk sukker og 1 tsk vaniljesukker, og pisk til cremen er stiv.
Samling af medaljerne:
Tag en kage og smør et lag marmelade på.
Sprøjt fløde vanilje creme ovenpå 100 g jordbær- eller hindbærmarmelade.
Læg en anden kage ovenpå.
Rør glasuren sammen af 100 g flormelis, 1 spsk kakaopulver og 2-3 spsk vand Juster med vand for at få den rette konsistens.
Fordel glasuren på toppen af kagerne.
Pynt med en klat af 8 spsk flødeskum og 8 stk. Friske jordbær.
Noter
Sørg for, at kagerne er helt afkølede, inden du samler dem, så cremen ikke smelter.