Disse sjove og uhyggelige mumiekager er perfekte til Halloween! En sprød småkage dækket af glasurstriber, der ligner mumiebandager, og med søde øjne lavet af fondant eller slik. Opskriften er enkel, så børn kan være med til at lave dem. Kagerne tilberedes hurtigt i airfryeren og er lige så sjove at pynte, som de er at spise.
Servings 8Styks
Forb. tid 20 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Hviletid 10 minuttermin
Samlet tid 40 minuttermin
Udstyr
Airfryer
Skål
Piskeris
Rullepind
Udstikker
Spatel
Sprøjtepose
Fondantværktøj eller tandstik til detaljer
Ingredienser
200ghvedemel
100gsmørblødt
100gsukker
1stkæg
1tskvaniljesukker
½tskbagepulver
1knsp salt
150gflormelistil glasur
Lidt vand eller citronjuice til glasuren
Fondant eller små slikøjne til pynt
Sådan gør du
Forbered småkagedejen:
Bland 100 g smør og 100 g sukker i en skål og pisk det luftigt.
Tilsæt 1 stk æg og 1 tsk vaniljesukker og pisk til det er godt blandet.
Rør 200 g hvedemel, ½ tsk bagepulver og 1 knsp salt sammen i en anden skål, og tilsæt det lidt ad gangen til smørblandingen, indtil du får en fast dej.
Udrul dejen:
Læg dejen på en let melet overflade og rul den ud til en tykkelse på ca. 5 mm.
Brug en udstikker til at lave runde eller firkantede småkager (ca. 8 stk.).
Hvis du ikke har en udstikker, kan du bruge en kop eller glas.
Bagning i airfryer:
Forvarm airfryeren til 160°C.
Læg kagerne forsigtigt i kurven (brug bagepapir, hvis nødvendigt).
Bag småkagerne i 8-10 minutter, eller indtil de er let gyldne.Start onlinekøkken uret her
Lad dem køle helt af på en bagerist.
Lav glasuren:
I en skål, bland 150 g flormelis med lidt vand eller citronjuice, indtil du får en tyk, men smørbar glasur.
Hæld glasuren i en sprøjtepose eller en plastpose, og klip et lille hul i hjørnet.
Pynt mumiekagerne:
Lav striber hen over småkagerne med glasuren, så det ligner mumiebandager.
Vær kreativ, og lav striber både vandret og diagonalt for at få et realistisk look.
Tilføj fondantøjne eller små slikøjne ved at trykke dem forsigtigt på glasuren, mens den stadig er våd.
Lad glasuren sætte sig:
Lad kagerne hvile i ca. 10-15 minutter, så glasuren kan tørre helt, inden de serveres.