Retten kombinerer den saftige og krydrede smag af rullesteg med den søde og bløde tekstur af svesker, hvilket skaber en perfekt balance mellem sødme og umami.
Antal 4Stk.
Forb. tid 20 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Hviletid 10 minuttermin
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Udstyr
1 Airfryer
1 Skærebræt
1 Køkkenkniv
1 køkkentråd
1 Skål
Ingredienser
1kgsvinekam uden svær
100gsvesker
2spsk.groft salt
1spsk.sort peber
2fedhvidløg
1spsk.tørret timian
2stk.laurbærblade
2spsk.olivenolie
1pakkebacon
Sådan gør du
Forbered 1 kg svinekam uden svær ved at skære den åben på langs, så den kan rulles ud. Bank kødet let med kødhammeren, hvis nødvendigt, for at få en jævn tykkelse.
Fordel 100 g svesker jævnt langs midten af den udfladede svinekam.
Drys 2 spsk. groft salt, 1 spsk. sort peber, presset 2 fed hvidløg og 1 spsk. tørret timian over kødet.Læg 2 stk. laurbærblade på sveskerne.
Rul svinekammen tæt sammen om fyldet og bind rullestegen sammen med køkkentråd eller fastgør med kødnåle.
Pensl ydersiden af rullestegen med 2 spsk. olivenolie.
Rul 1 pakke bacon om stegen hvis ønskes.
Forvarm airfryeren til 180 °C.(Forprogram, eller lad den køre et par minutter inden tilberedningen)
Placer rullestegen i airfryerens kurv og tilbered ved 180 °C i ca. 60 minutter, eller indtil stegen når en intern temperatur på 75 °C.Start online køkkenuret her
Lad stegen hvile i 10 minutter før udskæring.Fjern laurbærblade før servering hvis ønskes
Noter
Tjek stegen jævnligt under tilberedning for at sikre, at den ikke får for meget farve.Dæk evt. med folie, hvis den bruner for meget.NB: Du kan naturligvis også bruge en færdig lavet rullesteg. Smøre den på samme måde med krydderier, og tilberede stegen på samme måde som angivet i opskriften her.