Semlor er en klassisk svensk fastelavnsbolle fyldt med marcipan og flødeskum. Denne version bruger en airfryer til at give bollen en sprød og gylden overflade.
Servings 6Stk.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 12 minuttermin
Hævetid 1 timet
Samlet tid 1 timet42 minuttermin
Udstyr
1 Airfryer
1 Røreskål
1 Dejrulle
1 Bagepapir
1 Teske
1 Skål
Ingredienser
2dlmælk
25ggær
75gsmør
1dlsukker
1stk.æg
1tskkardemomme
7dlhvedemel
200gmarcipan
3dlpiskefløde
1spskflormelis
Sådan gør du
Varm 2 dl mælk til den er lunken, og opløs 25 g gær i mælken.
Smelt 75 g smør og bland det i mælkeblandingen sammen med 1 dl sukker, 1 stk. æg og 1 tsk kardemomme.
Tilsæt 7 dl hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen til den er glat og smidig.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
Form dejen til små boller og lad dem hæve yderligere 30 minutter.
Forvarm airfryeren til 180°C.(Forprogram, eller lad den køre et par minutter inden tilberedningen)
Placer bollerne i airfryeren på bagepapir og bag dem i 10-12 minutter, eller indtil de er gyldne og gennemstegte.Start online køkkenurether
Lad bollerne køle af på en rist.
Skær toppen af bollerne og udhul en lille del af midten.
Bland den udhulede dej med revet 200 g marcipan og lidt mælk til en fyldig masse.
Fyld bollerne med marcipanmassen.
Pisk 3 dl piskefløde til skum og sprøjt den ovenpå marcipanfyldet.
Læg toppen af bollerne tilbage på plads og drys med 1 spsk flormelis.
Noter
- Bollerne kan også fryses uden fyld og flødeskum for senere brug.- Prøv at tilføje lidt vanilje til flødeskummet for ekstra smag.