Ved at bruge en airfryer reduceres bagetiden, og bollerne bliver perfekt gyldne og sprøde.
Antal 6Stk.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Hævetid 8 timert
Samlet tid 8 timert35 minuttermin
Udstyr
1 Airfryer
1 Skål
1 Røremaskine
1 Bagepapir
Ingredienser
2,5dlvand
7ggær
250ghvedemel
50gfuldkornsmel
1tsksalt
1dlsolsikkekerner
3spskbirkes
3spsksesamfrø
1stk.æg
Sådan gør du
Opløs 7 g gær i 2,5 dl vand i en stor skål. Tilsæt 50 g fuldkornsmel, 250 g hvedemel og 1 tsk salt og rør dejen godt sammen.Gerne med en røremaskine, i 10 minutter, indtil dejen bliver blød og smidig.
Overfør dejen til en ren skål, dæk den til, og lad den hvile på køl i ca. 8 - 10 timer.
Når dejen er færdighævet, vend den ud på et meldrysset bord.Fold dejen et par gange og del den i 6 lige store stykker.
Dyp bunden af hver bolle i 1 dl solsikkekerner, så de dækker bunden godt.Placer bollerne på et stykke bagepapir i airfryerens kurv.
Pensl bollernes overflade med det rørte 1 stk. æg og drys med 3 spsk birkes og 3 spsk sesamfrø.
Forvarm airfryeren til 190°C. (Forprogram, eller lad den køre et par minutter inden tilberedningen)Bag bollerne i 15-18 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Start online køkkenuret her
Noter
-Da airfryere kan variere, anbefales det at tjekke bollerne undervejs for at sikre det perfekte resultat.-Kan fryses efter afkøling for længere holdbarhed.