En lækker og nem pære upside down kage, perfekt til at lave i airfryer. Kagen er både saftig og let karamelliseret, med en fantastisk smag fra de modne pærer og karamel.
Antal 8Stykker
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 35 minuttermin
Hviletid 10 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Udstyr
Airfryer
Rund bageform
Røremaskine
Skrællekniv
Skærebræt
Ingredienser
Bunden
4stkpærer
50gsmør
50gbrun farin
Kagen
100gsukker
100gsmør
2stkæg
100gmel
1tskbagepulver
1tskvaniljesukker
½dlmælk
Makes: 18cm0 x 0cm round, 6cm height
Sådan gør du
Bunden
Smelt 50 g smør i en lille gryde, og tilsæt 50 g brun farin.
Rør, indtil det karamelliserer let.
Fordel karamellen i bunden af bageformen og læg 4 stk pærer (modne skrællet og skåret i skiver) ovenpå i et dekorativt mønster.
Kagen
Pisk 100 g smør og 100 g sukker sammen, indtil det er lyst og luftigt.
Tilsæt 2 stk æg et ad gangen.
Sigt 100 g mel, 1 tsk bagepulver og 1 tsk vaniljesukker i dejen, og tilsæt ½ dl mælk.
Rør dejen sammen, indtil den er glat.
Hæld dejen over pærerne og glat overfladen.
Sæt formen i airfryeren og bag ved 160°C i ca. 30-35 minutter, indtil kagen er gylden og gennembagt.Start onlinekøkken uret her
Lad kagen hvile i formen i 10 minutter, og vend den derefter ud på en tallerken.
Noter
Server med en klat flødeskum eller en kugle vaniljeis for ekstra luksus.