Gå tilbage
Email Link
Udskriv
Opskrifts billede
Udstyr
Billeder af ingredienser
Noter
Ernærings info
–
+
servings
Mindre
Normal
Større
Valnøddeboller i airfryer
5
fra
2
stemmer
Disse valnøddeboller er luftige, smagfulde og spækket med sprøde valnødder. Bagning i airfryer sikrer en gylden, jævn skorpe uden behov for ovn.
Antal
6
Stk.
Forb. tid
30
minutter
min
Tilb. tid
10
minutter
min
Hævetid
1
time
t
Samlet tid
1
time
t
40
minutter
min
Udstyr
1 Airfryer
1 Skål til dej
1 spiseske
1 Køkkenvægt
1 Bagepapir
Ingredienser
500
g
hvedemel
25
g
gær
1,5
tsk
salt
1
spsk
sukker
3
dl
lunkent vand
100
g
valnødder
2
spsk
olivenolie
Sådan gør du
Smuldr
25 g gær
i en skål, og opløs den i
3 dl lunkent vand
.
Tilsæt
1,5 tsk salt
,
1 spsk sukker
og
2 spsk olivenolie
, og rør godt rundt.
Tilsæt
500 g hvedemel
lidt ad gangen, og ælt dejen, indtil den er elastisk og slipper skålen.
Vend
100 g valnødder
i dejen, og dæk skålen med et fugtigt klæde. Lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, form små boller og læg dem på bagepapir eller en silikoneform.
Forvarm airfryeren til 180°C.
(Forprogram, eller lad den køre et par minutter inden tilberedningen)
Bag bollerne i 10-12 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.
Start online køkkenuret her
Lad bollerne køle lidt af på en bagerist, før de serveres.
Noter
Bollerne kan fryses og hurtigt genopvarmes i airfryeren.
Ernæring
Kalorier:
420
kcal
Kulhydrater:
67
g
Protein:
11
g
Fedt:
12
g
Mættet fedt:
1
g
Flerumættet fedt:
8
g
Enkeltumættet fedt:
2
g
Natrium:
103
mg
Kalium:
188
mg
Fiber:
4
g
Sukker:
1
g
Vitamin A:
3
IU
Vitamin B1:
1
mg
Vitamin B2:
0.5
mg
Vitamin B3:
6
mg
Vitamin B5:
1
mg
Vitamin B6:
0.1
mg
Vitamin C:
0.2
mg
Vitamin E:
0.2
mg
Vitamin K:
1
µg
Kalcium:
31
mg
Jern:
4
mg
Magnesium:
47
mg
Fosfor:
162
mg
Selen:
29
µg
Zink:
2
mg
Folinsyre:
128
µg
Netto kulhydrater:
63
g
Forfatter:
Morten Jensen
Kalorier:
420
kcal
Pris:
30
Ret:
Bagning, Boller
Køkken:
Dansk
Søgeord:
Brunch, Morgenmad, Nødder