Disse varme hveder er perfekte til Store Bededag, og tilberedt i en airfryer bliver de både lækre og lette at lave. Hvederne bliver sprøde udenpå og bløde indeni og er ideelle som en hyggelig snack eller til kaffen.
Antal 4Stk.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Hævetid 1 timet
Samlet tid 1 timet25 minuttermin
Udstyr
1 Airfryer
1 Skål
1 Målebæger
1 Dejskraber
Ingredienser
250ghvedemel
25ggær
25gsukker
125mlmælk
50gsmør
1tsk.kardemomme
½tsk.salt
1stk.æg
Sådan gør du
Opløs 25 g gær i den lunkne 125 ml mælk. Tilsæt 25 g sukker, 1 tsk. kardemomme, 1/2 tsk. salt og 1 stk. æg. Rør godt.
Tilføj gradvist 250 g hvedemel og ælt dejen godt indtil den er glat og elastisk. Tilsæt blødt 50 g smør undervejs i æltningen.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Del dejen i 4 lige store dele og form hver del til en rund bolle.
Placer bollerne i airfryer-kurven med lidt afstand imellem. De behøver ikke at hæve igen.
Bag dem i airfryeren ved 180°C i cirka 8-10 minutter.Klik her for at starte vores online køkkenur på 10 minutterEller indtil de er gyldne og gennembagte.
Server de varme hveder lune.
Noter
Husk at ikke alle airfryere er ens; justér bagetiden afhængig af din model.(Alle vores opskrifter er tilpasset til en airfryer med en kapacitet på ca. 4 liter eller derover)Husk at du kan hente vores gratis Airfryer kogebog.Ved at klikke på bogens forside her :