Denne lækre æbletærte er perfekt bagt i en airfryer og serveres med en klat creme fraiche for at skabe en balance mellem sødme og friskhed. Tærten har en sprød bund og smukt arrangerede æbler på toppen, som giver både smag og æstetik.
Servings 4Personer
Forb. tid 20 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 40 minuttermin
Udstyr
Airfryer
Tærteform
Elpisker
Skål
Æbleskræller
Ingredienser
4stkæbler
100gsmør
100gsukker
2stkæg
150ghvedemel
1tskbagepulver
1tskvaniljesukker
50gmandelmel
½dlmælk
1spskFlormelis
2dlCreme fraiche
Sådan gør du
Skræl 4 stk æbler og skær dem i tynde skiver.
Pisk 100 g smør og 100 g sukker sammen til en luftig masse.
Tilsæt 2 stk æg ét ad gangen og pisk grundigt.
Bland 150 g hvedemel, 1 tsk bagepulver, 1 tsk vaniljesukker og 50 g mandelmel i en skål.
Tilsæt de tørre ingredienser til smørblandingen skiftevis med ½ dl mælk, og rør det hele godt sammen.
Hæld dejen i en smurt tærteform.
Arrangér æbleskiverne i et mønster ovenpå dejen.
Sæt tærteformen i airfryeren og bag tærten i 25-30 minutter ved 160°C, eller indtil den er gylden og gennembagt.Start onlinekøkken uret her
Lad tærten køle af i 10 minutter og drys med 1 spsk Flormelis inden servering.
Server tærten med en skefuld 2 dl Creme fraiche
Noter
- Kan også pyntes med hakkede nødder eller kanel inden bagning.- Brug friske, faste æbler for bedst resultat.