Gå tilbage
Email Link
Udskriv
Opskrifts billede
Udstyr
Billeder af ingredienser
Noter
Ernærings info
–
+
servings
Mindre
Normal
Større
Gammeldags fastelavnsboller i airfryer
5
fra
2
stemmer
Luftige og bløde gammeldags fastelavnsboller fyldt med vaniljecreme og toppet med glasur. Perfekte til fastelavn – og de bages nemt i din airfryer!
Servings
4
Styks
Forb. tid
20
minutter
min
Tilb. tid
10
minutter
min
Hævetid
45
minutter
min
Samlet tid
1
time
t
15
minutter
min
Udstyr
Airfryer
Skål
Dejskraber
Kagerulle
Bagepensel
Bagepapir
Ingredienser
Dej:
2
dl
lun mælk
25
g
gær
50
g
sukker
½
tsk
salt
½
tsk
kardemomme
75
g
smør
blødt
1
stk.
æg
350
g
hvedemel
Vaniljecreme:
2
dl
mælk
1
tsk
vaniljesukker
Eller vaniljestang
2
stk.
æggeblommer
2
spsk
sukker
1
spsk
majsstivelse
Pensling:
1
stk.
sammenpisket æg
Glasur:
100
g
flormelis
2
spsk
vand
Sådan gør du
Forbered vaniljecremen:
Pisk
2 stk. æggeblommer
,
2 spsk sukker
og
1 spsk majsstivelse
sammen i en skål.
Varm
2 dl mælk
op med
1 tsk vaniljesukker
til lige under kogepunktet.
Hæld den varme mælk i æggeblandingen under konstant piskning.
Hæld blandingen tilbage i gryden og varm forsigtigt op, indtil cremen tykner.
Afkøl cremen.
Lav dejen:
Opløs
25 g gær
i
2 dl lun mælk
.
Tilsæt
50 g sukker
,
½ tsk salt
,
½ tsk kardemomme
,
75 g smør
,
1 stk. æg
og
350 g hvedemel
.
Ælt dejen til den er smidig og blank.
Dæk dejen til og lad den hæve i 45 minutter.
Form fastelavnsbollerne:
Rul dejen ud i en firkant og del i 4 lige store stykker.
Læg en skefuld vaniljecreme på midten af hver.
Fold dejen sammen om fyldet og klem kanterne godt sammen.
Bagning i airfryern:
Forvarm airfryern til 180°C. (Lad den blot lige varme op et par minutter)
Læg bollerne med lukningen nedad på et stykke bagepapir.
Pensl med
1 stk. sammenpisket æg
.
Bag i airfryern i 8-10 minutter, til de er gyldne.
Afslutning:
Afkøl bollerne let.
Rør en glasur af
100 g flormelis
og
2 spsk vand
, og pynt bollerne.
Noter
Kan fryses uden glasur.
Ernæring
Kalorier:
831
kcal
Kulhydrater:
126
g
Protein:
21
g
Fedt:
28
g
Mættet fedt:
16
g
Flerumættet fedt:
2
g
Enkeltumættet fedt:
7
g
Transfedtsyrer:
1
g
Kolesterol:
208
mg
Natrium:
529
mg
Kalium:
530
mg
Fiber:
3
g
Sukker:
56
g
Vitamin A:
1053
IU
Vitamin B1:
1
mg
Vitamin B2:
1
mg
Vitamin B3:
6
mg
Vitamin B5:
2
mg
Vitamin B6:
0.3
mg
Vitamin B12:
2
µg
Vitamin C:
0.1
mg
Vitamin D:
3
µg
Vitamin E:
1
mg
Vitamin K:
2
µg
Kalcium:
339
mg
Jern:
5
mg
Magnesium:
54
mg
Fosfor:
424
mg
Selen:
44
µg
Zink:
3
mg
Folinsyre:
135
µg
Netto kulhydrater:
123
g
Author:
Morten Jensen
Calories:
831
kcal
Cost:
40
Ret:
Boller
Køkken:
Dansk
Søgeord:
Boller, Fastelavnsboller