Gå tilbage
Email Link
Udskriv
Opskrifts billede
Udstyr
Billeder af ingredienser
Noter
Ernærings info
–
+
servings
Mindre
Normal
Større
Hjemmelavet rødkål
5
fra
4
stemmer
En klassisk opskrift på hjemmelavet rødkål, der giver en sød og syrlig smag – perfekt som tilbehør til traditionelle danske retter.
Servings
6
Personer
Forb. tid
15
minutter
min
Tilb. tid
1
minute
min
Samlet tid
16
minutter
min
Udstyr
Stor gryde med låg
Skærebræt
Kniv
Målebæger
Træske
Ingredienser
1
stk
rødkålshoved
ca. 1 kg
2
stk
æbler
50
g
smør eller andefedt
1
dl
eddike
1
dl
ribssaft eller solbærsaft
100
g
sukker
1
tsk
Salt og peber
efter smag
Sådan gør du
Fjern de yderste blade fra
1 stk rødkålshoved
og snit den fint.
Skræl
2 stk æbler
og skær dem i tern.
Smelt
50 g smør eller andefedt
i gryden ved middel varme.
Tilsæt rødkål og æbler, og steg i 5 minutter under omrøring.
Hæld
1 dl eddike
og s
1 dl ribssaft eller solbærsaft
i gryden.
Tilsæt
100 g sukker
, og
1 tsk Salt og peber
.
Rør godt rundt og læg låg på gryden.
Lad rødkålen simre ved svag varme i ca. 1 time, rør af og til.
Start onlinekøkken uret her
Smag til med ekstra sukker eller eddike efter behov.
Noter
-Rødkålen smager endnu bedre dagen efter.
-Kan fryses ned i mindre portioner.
Ernæring
Kalorier:
298
kcal
Kulhydrater:
59
g
Protein:
4
g
Fedt:
7
g
Mættet fedt:
4
g
Flerumættet fedt:
0.5
g
Enkeltumættet fedt:
2
g
Transfedtsyrer:
0.3
g
Kolesterol:
18
mg
Natrium:
504
mg
Kalium:
729
mg
Fiber:
7
g
Sukker:
47
g
Vitamin A:
2375
IU
Vitamin B1:
0.2
mg
Vitamin B2:
0.2
mg
Vitamin B3:
1
mg
Vitamin B5:
0.3
mg
Vitamin B6:
0.5
mg
Vitamin B12:
0.01
µg
Vitamin C:
112
mg
Vitamin E:
1
mg
Vitamin K:
75
µg
Kalcium:
116
mg
Jern:
2
mg
Magnesium:
43
mg
Fosfor:
92
mg
Selen:
2
µg
Zink:
1
mg
Netto kulhydrater:
52
g
Author:
Morten Jensen
Calories:
298
kcal
Cost:
35
Ret:
Tilbehør
Køkken:
Dansk
Søgeord:
and, Flæskesteg, Julemad, kål, mortensaften