En traditionel, velsmagende jordbærtærte med en rig vaniljecreme og friske, danske sommerjordbær. Den fugtige mazarinbund er dækket med et lag mørk chokolade og toppet med en cremet vaniljecreme samt et overflod af søde, danske jordbær.
Antal 8Stk.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Hviletid 30 minuttermin
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Udstyr
1 Airfryer
1 Springform (20-22 cm) Eller en silikone form i fast materiale
1 Røremaskine eller håndmixer
1 Gryde
1 Skål
1 Spatel
1 Piskeris
1 Kniv
1 Skærebræt
Ingredienser
Mazarinbund:
150gmarcipan
150gsukker
150gblødt smør
3stk.æg
50ghvedemel
Vaniljecreme:
3dlmælk
2stk.æg
50gsukker
2spskmajsstivelse
1stkvaniljestangeller 1 tsk vaniljesukker
Topping:
100gmørk chokolade
500gfriske jordbær
Makes: 20cm0 x 0cm round, 5cm height
Sådan gør du
Mazarinbund:
Riv 150 g marcipan groft og rør det sammen med 150 g sukker og blødt 150 g blødt smør, indtil massen er ensartet.
Tilsæt 3 stk. æg et ad gangen, og rør godt efter hvert æg.
Sigt 50 g hvedemel i dejen og rør det hele sammen.
Hæld dejen i en smurt springform.
Forvarm airfryeren til 160°C.(Forprogram, eller lad den køre et par minutter indentilberedningen)Bag mazarinbunden i 25-30 minutter, indtil den er gylden og gennembagt. Lad den køle af.Start online køkkenurether
Vaniljecreme:
Skrab kornene ud af 1 stk vaniljestang og bland dem med lidt af sukkeret.
Pisk 2 stk. æg sammen med 50 g sukker, vaniljekorn (eller vaniljesukker) og 2 spsk majsstivelse i en skål.
Varm 3 dl mælk op til lige under kogepunktet i en gryde. Hæld den varme mælk over æggeblandingen under konstant piskning.
Hæld blandingen tilbage i gryden og varm forsigtigt op under konstant omrøring, indtil cremen tykner. Tag den af varmen og lad den køle af.
Samling:
Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad eller i mikroovn.
Fordel den smeltede chokolade over den afkølede mazarinbund og lad det stivne.
Når chokoladen er stivnet, fordeles vaniljecremen over bunden.
Skyl og nip 500 g friske jordbær.Skær dem i halve eller skiver og fordel dem dekorativt over vaniljecremen.
Noter
- Du kan pynte tærten med mynteblade eller hakkede nødder for ekstra smag og tekstur.- Tærten kan laves dagen før og opbevares i køleskabet indtil servering.- Du kan også dele dejen op og lave små jordbærtærter i muffin forme.