En lækker, sød og luftig kløben, der er nem at lave i airfryer. Perfekt som en klassisk julesnack eller til eftermiddagskaffen, drysset med flormelis for ekstra hygge.
Servings 6Personer
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Hævetid 1 timet50 minuttermin
Samlet tid 2 timert30 minuttermin
Udstyr
Airfryer
Røremaskine
Køkkenvægt
spiseske
Bagepensel
Bagepapir eller airfryer-egnet bageform
Ingredienser
500ghvedemel
50gsukker
1tsksalt
75gsmørblødt
25ggær
2dlmælklunet
1stkæg
75grosiner
50gsukatvalgfrit
2spskFlormelis til pynt
Sådan gør du
Forbered dejen
Opløs gæren i den lune mælk.
Tilsæt sukker, salt, æg og det bløde smør.
Rør hvedemel i lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er glat og elastisk.
Vend rosiner og sukat i.
Hævning
Lad dejen hæve i skålen under et rent viskestykke i ca.1 time, indtil den er fordoblet i størrelse.
Form og anden hævning
Form dejen til en stor, flad kugle eller flere mindre boller.
Læg dem på et stykke bagepapir eller i en airfryer-egnet bageform.
Lad dem hæve yderligere 30 minutter.
Bagning i airfryer
Forvarm airfryeren til 180°C. (Forprogram, eller lad den køre et par minutter inden tilberedningen)
Bag kløben i ca. 20-25 minutter, afhængig af størrelse, til de er gyldne og gennembagte.Start onlinekøkken uret her
Afkøl og pynt
Lad kløben køle af på en rist og drys med flormelis inden servering.
Noter
Sukat kan udelades eller erstattes med hakket tørret frugt.