Den moderne wienerbrøds-fastelavnsbolle kombinerer det sprøde, luftige wienerbrød med en cremet fyldning og en flot pyntning. Denne version er en luksuriøs opdatering af den klassiske fastelavnsbolle og smager som en blanding af croissant og kage.
Servings 4Styks
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 8 minuttermin
Samlet tid 23 minuttermin
Udstyr
Airfryer
Rullepind
Kniv
Pensel
Sprøjtepose
Ingredienser
Dej:
250gbutterdejkøbt eller hjemmelavet
1stk.sammenpisket ægtil pensling
Fyld:
2dlpiskefløde
2spskflormelis
1tskvaniljesukker
2dlvaniljecremefærdiglavet eller hjemmelavet se vores opskrift
1dlhindbærsyltetøj
Glasur:
100gflormelis
1spskvand
Evt. frysetørrede hindbær eller hakkede nødder til pynt
Sådan gør du
Forbered dejen:
Rul 250 g butterdej let ud på et meldrysset bord.
Skær den i 4 firkanter.
Bagning i airfryer:
Forvarm airfryern til 180°C. (Lad den blot køre et par minutter inden start)
Læg butterdejsfirkanterne i airfryern og pensl med 1 stk. sammenpisket æg.
Bag i 6-8 minutter, til de er gyldne og hævet flot op.
Lad dem afkøle helt.
Lav fyldet:
Pisk 2 dl piskefløde til en let skum med 2 spsk flormelis og 1 tsk vaniljesukker.
Hav 2 dl vaniljecreme klar. (Brug evt. den fra vores gammeldags faselavnsboller)
Hæld flødeskummet i en sprøjtepose og gør det samme med vaniljecremen.
Saml fastelavnsbollerne:
Skær forsigtigt de bagte butterdejsboller over.
Fyld dem med en smule 1 dl hindbærsyltetøj, derefter vaniljecreme og til sidst flødeskum.
Læg toppen på igen.
Pynt og servering:
Rør glasuren sammen af 100 g flormelis og 1 spsk vand og fordel den over bollerne.
Pynt med Evt. frysetørrede hindbær eller hakkede nødder til pynt
Noter
Kan opbevares i køleskab i op til 1 dag, men bliver blødere.