Forloren hare i airfryer

Klassisk dansk farsbrød med bacon, svøbt i en velsmagende sovs, tilberedt i airfryer.

februar 11, 2024
Rating: 5.00
(6)

Oplev den elskede danske ret Forloren Hare i en ny og spændende fortolkning:
Opskrift på forloren hare i airfryer.
Som giver en sprød baconoverflade, saftig fars og en hurtigere tilberedningstid.

Fordele ved at lave forloren hare i airfryer:

  • Sprød bacon:
    Airfryeren sikrer en perfekt sprød bacon overflade uden brug af ekstra olie.
  • Saftig fars:
    Den korte tilberedningstid i airfryeren bevarer saftigheden i farsen.
  • Hurtigere tilberedning:
    Spar tid sammenlignet med traditionel ovntilberedning.
  • Nem og bekvem:
    Minimal opvask og nem tilberedning i airfryeren.

Læg bacon ind i farsen i stedet for ovenpå.
Drys i stedet med rasp og isæt cocktail pølse.
Vupti så har du et forloren pindsvind i stedet.

Tips og tricks fra forfatteren: Morten Jensen

Frysning og genopvarmning af Forloren Hare:

Holdbarhed på frost:

  • I fryser: Op til 3 måneder

Opbevaring:

  • Opbevar den i en lufttæt beholder både i køleskabet eller fryseren.
  • Lad forloren hare køle helt af, før du opbevarer den i køleskabet eller fryseren.

Optøning:

  • Lad den tø op i køleskabet natten over, før du skal bruge den.
  • Du kan også optø forloren hare i mikroovnen ved lav effekt.

Genopvarmning:

  • Du kan genopvarme forloren hare i airfryer ved 160°C i ca. 5-10 minutter, eller indtil den er varm igen.
  • Du kan også genopvarme forloren hare i mikroovnen ved lav effekt.

Tips:

  • For at forlænge holdbarheden af forloren hare kan du fryse den ned i skiver.
    Dette gør det også nemmere at tage den mængde op, du har brug for.
VIS SØGEFILTRE
Forsendelse
PRIS

Mærke
 
Annoncer

Hvad er historien bag forloren hare?

Jeg voksede selv op i 80erne med denne ret. Typisk når min mor havde lidt travlt, ja så smed hun lige hurtigt dette farsbrød i ovnen i lidt forskellige udgaver.

Den tidligste kendte reference til en ret, der ligner forloren hare, stammer fra en dansk kogebog fra 1796.
Den Danske Kogebog af Anne Margrethe Mangor (1796)

I denne kogebog beskrives en ret kaldet “Fyldt Hare”, der består af en fars af oksekød, svinekød og bacon, der er rullet sammen og stegt.

Farsbrød var en populær ret i Danmark i det 19. århundrede. Det var en billig og nem Opskrift til at tilberede kød på, og det var en god måde at bruge rester af kød på. Farsbrød blev ofte serveret med sovs, kartofler og grøntsager.

Opskrift

Forloren hare lavet i airfryer

Forloren Hare i Airfryer

Airfryer Admin
Denne opskrift giver dig en lækker og saftig forloren hare, tilberedt med en moderne twist i din airfryer. Perfekt til en hyggelig middag med familien eller venner.
Stem på denne opskrift
5 fra 6 stemmer
Træt af reklamer?Klik her For at se færre reklamer!

Tilberednings knap

Undgå at din skærm går i stand-by:

Forberedelses 20 minutter
Tilberedning 30 minutter
Hviletid 10 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Portioner 4 Stk.
Kalorier 448 kcal

Hvad koster retten at lave

Priserne kan variere afhængigt af hvor du køber ind.

Vores estimat er baseret på gennemsnitlige danske supermarkedspriser for indeværende år 2024.

Estimeret pris for hele retten:

Kr. 65

Airfryer størrelse

Alle vores opskrifter er testet i en Cosori Premium II Kapacitet: 2,2 kg / 6,2 L.

NB: Alle vores opskrifter kan som udgangspunkt være i en 4 liters Airfryer.

Passer opskriften til min Airfryer?

Hvis du er i tvivl. Så kan du altid blot gå en portion ned i opskriften, eller klikke på knappen 0,5x.

Læs vedledningen for at tilpasse opskriften til kapaciteten på din Airfryer.

Se den helt nye Cosori Premium II Plus her.
Læs vores guide til at tilpasse portions størrelser her.

Anbefalet udstyr

1 Airfryer
1 Skål
1 Kniv
1 Skærebræt
1 Bagepapir

ingredienser
 

  • 500 g hakket kalv og flæsk
     
  • 1 stk. løg (fint hakket)
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 1 stk. æg
  • 1 dl mælkMælk frisk ikon
  • 1 dl rasprasp drys ikon
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk frisk timian (hakket)
  • 1 knsp salt og peberSalt og peper i salt og peber bøtter
  • 4 skiver baconbacon stykker ikon

Sådan gør du
 

  • I en stor skål blandes hakket kalv og flæsk med løg, hvidløg, æg, mælk, rasp, dijonsennep, hakket timian, salt og peber.
    Ælt blandingen godt sammen, indtil alle ingredienser er godt integreret.
  • Form farsen til en langstrakt hareform på en stegeplade eller et stykke bagepapir. Læg baconskiverne ovenpå farsen, og tryk dem let ned for at sikre, at de bliver på plads under tilberedningen.
  • Placer hareformen i airfryerens kurv og steg i 25-30 minutter, ved 180℃ eller indtil farsen er gennemstegt og baconet er sprødt og gyldent.
    Start online køkkenuret her
  • Når forloren haren er færdigstegt, fjernes den forsigtigt fra airfryeren.
    Lad den hvile i et par minutter, inden du skærer den i skiver og serverer.

Vores bedste råd til opskriften

  • Tilberedningstiden kan variere afhængigt af din airfryers model og kapacitet.
  • Hold øje med farsen under tilberedningen, så baconen ikke bliver for mørk.

Tilføj noter til opskriften

HOLDBARHED (Vejledende)

Opbevaring: 2-3 dage i køleskab.

Ernæring pr. portion (Vejledende)

Kalorier: 448kcalKulhydrater: 19gProtein: 25gFedt: 29gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedtsyrer: 0.003gKolesterol: 95mgNatrium: 369mgKalium: 452mgFiber: 1gSukker: 3gVitamin A: 63IUVitamin B1: 1mgVitamin B2: 0.4mgVitamin B3: 7mgVitamin B5: 1mgVitamin B6: 1mgVitamin B12: 1µgVitamin C: 1mgVitamin D: 0.3µgVitamin E: 0.04mgVitamin K: 2µgKalcium: 96mgJern: 2mgMagnesium: 38mgFosfor: 289mgSelen: 38µgZink: 3mgFolinsyre: 21µgNetto kulhydrater: 18g

Vigtigt om holdbarhed og ernæring

Ernæring pr. portion (vejledende): Beregningerne er baseret på data fra Det Amerikanske Landbrugsministerium (USDA). Holdbarhed (vejledende): Holdbarhedsdata er, så vidt muligt, leveret af offentlige institutioner, herunder Fødevarestyrelsen KOST OG FØDEVARE. Vores oplysninger er derfor kun vejledende, og det er dit ansvar at indhente og beregne præcise oplysninger om holdbarhed og ernæring, som vedrører alle opskrifter på airfryerkogebogen.dk

Søgeord Børnevenlig, Klassisk

Del gerne opskriften

Via e-mail eller på Facebook

Del opskriften på Facebook
Har du prøvet denne airfryer opskrift?Giv gerne en feedback om hvordan retten var, kom gerne med dine egne gode råd. Du er også altid velkommen til at skrive spørgsmål til airfryer retten.
5 from 6 votes (6 ratings without comment)
Tilmeld dig her for at følge denne tråd
Giv besked om
guest
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline-tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Like
Close
Close
Bearnaise sauce tartar sauce Pomfritter i airfryer opskrift