Det er bestemt muligt at lave lækre amerikanske pandekager i airfryer, men metoden og resultatet vil variere fra traditionel pandekagestegning på en pande.
Jeg elsker USA udgave her, ligeså meget som jeg elsker denne tynde danske pandekage.
Forskellen for mig, er primært at den tykkere udgave gør sig godt med Sirup eller anden type sød “sauce” topping flydende varm saltet karamel sauce. Mens jeg helst vil havde den danske udgave helt traditionelt med syltetøj, sukker og lidt vaniljeis til.
Når du bager Amerikanske pandekager i airfryer, skal du være opmærksom på:
- Forberedelse:
Du skal stadig lave din pandekage dej som normalt. Amerikanske pandekager kræver typisk mel, bagepulver, sukker, salt, æg, mælk og smeltet smør. - Brug af Airfryer:
Airfryere fungerer ved at cirkulere varm luft rundt om maden, hvilket er anderledes end direkte varme fra en pande. Det betyder, at pandekagerne måske ikke bliver så gyldenbrune som ved stegning. - Bageark eller Folie:
For at undgå rod og sikre nem fjernelse, kan du placere bagepapir eller aluminiumsfolie i bunden af airfryerens kurv. Sørg for at det ikke dækker luftcirkulationshullerne. - Størrelse og Form:
Lav mindre pandekager, så de passer ind i airfryeren, og så varmen kan fordeles jævnt. - Vend dem forsigtigt:
Brug en spatel til at vende pandekagerne halvvejs gennem tilberedningstiden for at sikre, at de bliver brune på begge sider.
Skal det være luksus udgaven…
Tips og tricks fra forfatteren: Morten Jensen
Så top pandekagen med vaniljecreme, friske bær og ahornsirup på toppen.
Det er mere end mums!
Husk, at hver airfryer er forskellig, og det kan kræve lidt eksperimentering at finde den præcise tid og temperaturindstilling for din model for at opnå de perfekte Amerikanske pandekager i airfryer.
Artiklen og opskriften kan indeholde annoncer for produkter og vise betalte annoncør links.
Opskrift
Amerikanske pandekager lavet i en airfryer
Ingredienser
Udstyr
Fremgangsmåde
- Bland de tørre ingredienser (mel, sukker, bagepulver, salt) i en stor skål.
- I en anden skål, pisk mælken, æggene, det smeltede smør og vaniljeekstrakt sammen.
- Hæld de våde ingredienser over i de tørre ingredienser og rør forsigtigt sammen. Undgå at overarbejde dejen; små klumper er okay.
- Forvarm airfryeren til 180°C.
- Placer bagepapir eller aluminiumsfolie i bunden af airfryerens kurv. Klip det til, så det passer og ikke dækker luftcirkulationshullerne.
- Anvend en stor ske eller en kande til at hælde dejen i airfryeren. Lav små pandekager, da de er nemmere at håndtere og vende.
- Sørg for at lave plads mellem hver pandekage for god luftcirkulation.
- Bag pandekagerne i ca. 5-7 minutter, eller indtil de begynder at boble på overfladen og blive gyldenbrune på kanterne.
- Vend dem forsigtigt med en spatel og bag den anden side i yderligere 3-5 minutter, eller indtil de er gyldenbrune og gennembagte.
- Server pandekagerne varme med dit yndlingstilbehør som ahornsirup, smør, bær, eller hvad du foretrækker.
Ernæring
Noter
- Eksperimentér med tilberedningstiden afhængigt af din airfryer model.
- Hvis pandekagerne ikke bliver så gyldne, som du ønsker, kan du øge temperaturen en smule.
- Undgå at overfylde airfryeren, da det kan påvirke tilberedningen og ikke give pandekagerne den ønskede tekstur.
Ved du hvor man kan købe slip let forme i en ordentlig kvalitet, og som passer til en airfryer?
Hej Jakob.
Jeg har købt dem flere steder, fra Harald Nyborg til forskellige danske online butikker. Pris og kvalitet hænger meget ofte sammen her. Pas på de udenlandske hjemmesider, hvor de koster en flad 10er. Man aner simpelthen ikke om de er møg giftige. Jeg vil sige at de fleste skåle der passer til en airfryer ligger på mellem 50 og 100 kr. stykket. Alt efter størrelse. Sådan lidt som en tommelfingerregel.
Hilsen
Theresa