Black month onyx coocware

Blomkålsgratin i airfryer

Opdag en ny måde at nyde den klassiske blomkålsgratin med denne opdaterede opskrift tilberedt i Airfryeren – perfektioneret til en sprød og cremet smagsoplevelse.

april 16, 2024
Bedømmelse 4.50
(2)

Blomkålsgratin i airfryer har længe været en favorit blandt mange, med sin cremet ostesauce og lækre smag.
Men hvad sker der, når vi tager denne klassiske ret med blomkål og giver den en moderne opgradering?

Hvorfor lave blomkålsgratin i Airfryer?

Blomkålsgratin i airfryer, giver os mulighed for at opnå den perfekte kombination af en mør og cremet indre og en sprød, gyldenbrun overflade.
Alt sammen med en betydeligt kortere tilberedningstid end ved traditionelle metoder.

Annoncer

Hvad er blomkålsgratin for en smags karakter?

Denne opskrift med blomkål er en overdådig og hjertelig ret, der kombinerer den milde og lidt nøddeagtige smag af blomkål med en rig og fyldig og cremet ostesauce.
Den cremede tekstur af den kogte blomkål komplimenteres perfekt af den sprøde topping.
Der tilføjer en kontrast i både smag og konsistens.
Samlet set er blomkålsgratin en balance mellem mildhed, cremet hed og knasende tekstur, der appellerer til både sanserne og ganen.

Hvordan får man gratin mør inden i og sprød udenpå men ikke tør?

At opnå den perfekte tekstur i en blomkålsgratin kræver omhyggelig opmærksomhed på detaljerne i tilberedningsprocessen.
Ved at koge blomkålen let inden brug i gratin opnår vi en mør og blød indre tekstur.
Når vi tilbereder gratinen i Airfryeren, sikrer vi, at den bliver sprød uden at blive tør ved at bruge varmluftsteknologi.
Det er også vigtigt at tilføje tilstrækkeligt med ostesauce for at holde blomkålen saftig og lækker under tilberedningen.

Kan man tilsætte kød evt. bacon og skinke i blomkålsgratinen?

Selvfølgelig kan du tilføje ekstra smag og protein til din blomkålsgratin ved at inkludere kød som bacon eller skinke.
Disse ingredienser tilføjer en ekstra lag af salt og umami til retten og kan komplementere den cremede blomkålsbase perfekt.
Du kan enten stege kødet let først og blande det i osten sauce.
Men du kan også lægge det i lag mellem blomkålen for en mere fyldig smagsoplevelse.

Lav en lækker skalsdyrs variant med:
200 g rejer, pillet og rensede.
200 g krebshaler, optøede hvis frosne.
Tilsæt det til retten lige inden det kommer i airfryeren.

Tips og tricks fra forfatteren: Morten Jensen

Hvad serverer man til en blomkålsgratin i Airfryer?

Blomkålsgratin i Airfryeren er en alsidig ret, der kan serveres som både en lækker hovedret.
Eller du kan bruge den som tilbehør til en større måltid.
For at fuldende måltidet kan du servere din blomkålsgratin med en frisk grøn salat.
Eller saftige grøntsager for at tilføje en let og forfriskende kontrast til den rige og cremede gratin.
Et friskbagt brød eller en knasende bagt kartoffel vil også være perfekt til at opsuge den ekstra ostesauce.

Annoncer

Konklusion på blomkålsgratinen i Airfryer

Blomkålsgratin i Airfryeren er en fantastisk måde at opgradere en klassisk ret på og tilføje en ekstra dimension af smag og tekstur.
Ved hjælp af Airfryerens avancerede teknologi kan du opnå den perfekte balance mellem en mør og cremet indre og en sprød og gyldenbrun overflade.
Alt sammen på en brøkdel af den tid, det ville tage i en traditionel ovn.

Artiklen og opskriften kan indeholde annoncer for produkter og vise betalte annoncør links.

Opskrift

blomkålsgratin som tilberedes i en airfryer

Blomkålsgratin i Airfryer

Morten Jensen
En lækker og cremet blomkålsgratin, perfekt tilberedt i en Airfryer. Denne opskrift kombinerer den bløde konsistens af kogt blomkål med en skøn ostesauce og en sprød topping, alt sammen uden at skulle bruge en traditionel ovn.
Stem på denne opskrift
4.50 fra 2 stemmer
Træt af vores reklamer?Prøv siden her GRATIS i 3 dage
KLIK HER for at se færre reklamer!

Tilberednings knap

Undgå at din skærm går i stand-by:

Forberedelses 15 minutter
Tilberedning 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Portioner 4 Stk.
Kalorier 724 kcal

Hvad koster retten

Priserne kan variere afhængigt af hvor du køber ind.

Vores estimat er baseret på gennemsnitlige danske supermarkedspriser for indeværende år 2024.

Estimeret pris for hele retten:

Kr. 70

Airfryer størrelse

Alle vores opskrifter er testet i en Cosori Premium II Kapacitet: 2,2 kg / 6,2 L.

Se den helt nye Cosori Premium II Plus her.

Passer opskriften til min Airfryer?

Hvis du er i tvivl. Så kan du altid blot gå en portion ned i opskriften, eller klikke på knappen 0,5x.

Læs vedledningen for at tilpasse opskriften til kapaciteten på din Airfryer.

Læs vores guide her.

Anbefalet udstyr

1 Airfryer
1 Silikone form
1 Skål
1 Gryde
1 Stegespade

ingredienser
 

  • 1 stk. blomkålshoved
  • 4 dl revet cheddarost
  • 1 dl parmesanost
  • 2 ½ dl fløde
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk Salt og peber
  • 1 dl panko-rasp
  • 1 bdt Frisk persille

Sådan gør du
 

  • Forvarm Airfryeren til 180°C.
    (Forprogram, eller lad den køre et par minutter inden tilberedning)
  • Kog 1 stk. blomkålshoved som buketter i letsaltet vand i en gryde i ca. 5 minutter, indtil de er møre.
    Dræn og lad dem køle af.
  • I en skål smelter du 2 spsk smør i mikrobølgeovnen eller på komfuret.
    Tilsæt 2 spsk hvedemel og rør godt, indtil det danner en pasta.
  • Tilsæt gradvist 2 ½ dl fløde under omrøring for at lave en glat sauce.
    Lad saucen simre i et par minutter, indtil den begynder at tykne.
  • Tilsæt 4 dl revet cheddarost og 1 dl parmesanost til saucen og rør, indtil osten er smeltet og saucen er cremet.
    Smag til med 1 tsk Salt og peber.
  • Tilsæt de kogte blomkålsbuketter til ostesaucen og bland forsigtigt, så de er godt dækket af saucen.
  • Overfør blomkålsblandingen til Airfryerens kurv (Eller stor silikoneform) og jævnt fordelt.
  • Drys 1 dl panko-rasp over blomkålsblandingen i Airfryer-kurven.
  • Luftsteg blomkålsgratinen i Airfryeren ved 180°C i ca. 10-12 minutter, indtil toppingen er sprød og gyldenbrun.
    Start online køkkenuret her
  • Server straks, pynt evt. med 1 bdt Frisk persille, og nyd!

Vores noter til opskriften

10 eller 12 minutter i airfryer kan variere efter modellen.

Dine noter til opskriften

HOLDBARHED (Vejledende)

Opbevaring: 2 dage i køleskab

Ernæring pr. portion (Vejledende)

Kalorier: 724kcalKulhydrater: 5gProtein: 34gFedt: 63gMættet fedt: 38gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 15gTransfedtsyrer: 0.02gKolesterol: 189mgNatrium: 1172mgKalium: 165mgFiber: 0.1gSukker: 2gVitamin A: 2150IUVitamin B1: 0.1mgVitamin B2: 1mgVitamin B3: 0.2mgVitamin B5: 1mgVitamin B6: 0.1mgVitamin B12: 1µgVitamin C: 1mgVitamin D: 2µgVitamin E: 1mgVitamin K: 9µgKalcium: 1045mgJern: 0.5mgMagnesium: 44mgFosfor: 670mgSelen: 36µgZink: 5mgNetto kulhydrater: 5g

Vigtigt om holdbarhed og ernæring

Ernæring pr. portion (vejledende): Beregningerne er baseret på data fra Det Amerikanske Landbrugsministerium (USDA). Holdbarhed (vejledende): Holdbarhedsdata er, så vidt muligt, leveret af offentlige institutioner, herunder Fødevarestyrelsen KOST OG FØDEVARE. Vores oplysninger er derfor kun vejledende, og det er dit ansvar at indhente og beregne præcise oplysninger om holdbarhed og ernæring, som vedrører alle opskrifter på airfryerkogebogen.dk

Søgeord Tilbehør

Del gerne opskriften

Via e-mail eller på Facebook

Del opskriften på Facebook
Har du prøvet denne airfryer opskrift?Giv gerne en feedback om hvordan retten var, kom gerne med dine egne gode råd. Du er også altid velkommen til at skrive spørgsmål til airfryer retten.
  • Jeg står bag bloggen airfryerkogebogen.dk, hvor jeg deler min passion for madlavning og mit ønske om at inspirere andre til at udforske gastronomiens mange muligheder. Bloggen er dedikeret til at genopdage traditionelle retter og give dem nyt liv gennem moderne teknikker, der gør brug af airfryeren – et alsidigt køkkenredskab, der kombinerer bekvemmelighed med sundere tilberedningsmetoder. Mit mål er at vise, at madlavning med en airfryer ikke kun handler om hurtige løsninger, men også om kreativitet og kvalitet. Jeg tester omhyggeligt hver opskrift for at sikre, at den både smager godt og fungerer i praksis. Gennem bloggen håber jeg at inspirere både nybegyndere og erfarne madentusiaster til at udfordre sig selv i køkkenet og opdage glæden ved at lave lækre, innovative retter med en moderne tilgang. Når jeg ikke står i køkkenet, bruger jeg tid på at udforske nye opskrifter, teste forskellige råvarer og finde de bedste måder at tilpasse klassiske retter til airfryeren. Det er min mission at gøre det nemt og sjovt for alle at lave mad, der både er velsmagende og nærende – og som samtidig sparer tid i en travl hverdag.

    Airfryer kogebog forfatter
4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)
Tilmeld dig her for at følge denne tråd
Giv besked om
guest
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline-tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Like
Close
Close
Bearnaise sauce tartar sauce Pomfritter i airfryer opskrift