Bio brænde dk ring til os for træpiller brænde og briketter

Airfryer gulerodskage

Dette er en af mine favorit kage opskrifter.
Kagen er nem at lave, med kun få ingredienser, som jeg normalt altid har i mit køkken.
Jeg elsker også, at man kan justere grovheden, som man vil have kagen. Prøv at hakke eller blende gulerødderne, det giver to ret forskellige kager.

december 15, 2023
Bedømmelse 5.00
(9)

Airfryer gulerodskage, som vi kender den i dag, har en interessant historie, der strækker sig over forskellige kulturer og tidsperioder.
Oprindelsen af gulerodskagen kan spores tilbage til middelalderen, hvor sødemidler var dyre og svære at skaffe, hvilket fik folk til at bruge søde rodfrugter som erstatning for sukker i deres desserter.
Gulerødder var blandt de mest almindeligt anvendte på grund af deres naturlige sødme.
Senere kom den kendte glasur til, som en lækker toppings til kagen.

Hvad er den nyere historie bag gulerodskagen?

I Europa, især i Storbritannien, blev gulerødder ofte brugt til at fremstille søde kager. Den første kendte opskrift på en gulerodsbaseret kage kan findes i en fransk kogebog fra 1827.
Men det var først i det 20. århundrede, særligt under og efter Anden Verdenskrig, at gulerodskagen som vi kender den – en fugtig kage ofte med glasur – blev mere populær.
I denne periode var rationering af sukker og andre varer almindelig, hvilket gjorde gulerødder til et attraktivt alternativ igen på grund af deres sødme og tilgængelighed.

En anden vinkel på historien

I 1960’erne og 1970’erne vandt gulerodskagen stor popularitet i USA, dels som en del af en sundhedsbevægelse, da den blev anset for at være “sundere” på grund af inklusionen af gulerødder.
Det var også omkring denne tid, at tilføjelsen af flødeost glasur blev populær, hvilket har bidraget til dens varige appel.

Siden da har gulerodskagen udviklet sig til en klassiker i mange vestlige lande, herunder Danmark, og har inspireret utallige varianter og tilpasninger i forskellige kulturer verden over.

For mig personligt må det godt være en Airfryer gulerodskage med et ordenligt lag toppings! Mums!

Opskrift

Airfryer Gulerodskage

Morten Jensen
En klassisk gulerodskageopskrift der er egnet til en airfryer.
Airfryere bruger hurtigcirkulerende varm luft til at tilberede mad, hvilket er forskelligt fra traditionel bagning i en ovn. Det gør kage mere luftig samt giver kagen en jævn overfalde bagning.
Stem på denne opskrift
5 fra 9 stemmer
Træt af vores reklamer?Prøv siden her GRATIS i 3 dage
KLIK HER for at se færre reklamer!

Tilberednings knap

Undgå at din skærm går i stand-by:

Forberedelses 10 minutter
Tilberedning 25 minutter
Hviletid 10 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Bagning, Kager
Køkken Dansk
Portioner 6 Stk.
Kalorier 668 kcal

Hvad koster retten

Priserne kan variere afhængigt af hvor du køber ind.

Vores estimat er baseret på gennemsnitlige danske supermarkedspriser for indeværende år 2024.

Estimeret pris for hele retten:

Kr. 50

Airfryer størrelse

Alle vores opskrifter er testet i en Cosori Premium II Kapacitet: 2,2 kg / 6,2 L.

Se den helt nye Cosori Premium II Plus her.

Passer opskriften til min Airfryer?

Hvis du er i tvivl. Så kan du altid blot gå en portion ned i opskriften, eller klikke på knappen 0,5x.

Læs vedledningen for at tilpasse opskriften til kapaciteten på din Airfryer.

Læs vores guide her.

Anbefalet udstyr

1 Airfryer
2 Skåle
1 Piskeris
1 Kageform - som passer i størrelse til din airfryer. Papirforme kan bruges
1 Vægt
1 Teske

ingredienser
 

  • 150 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • 2 stk. æg ((store))
  • 120 ml solsikkeolie
  • 150 gram sukker
  • 2 tsk. vaniljeekstrakt
  • 200 gram gulerod
  • 50 gram valnødder ((valgfrit))

Frosting (valgfrit)

  • 100 gram flødeost
  • 50 gram smør ((blødgjort))
  • 200 gram flormelis
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt

Sådan gør du
 

  • Forberedelse:
    Forvarm din airfryer til 160°C.
    (Forprogram, eller lad den køre et par minutter inden tilberedningen)
    Smør en airfryer-venlig kageform.
  • Tørre ingredienser:
    I den ene skål, kombiner du mel, bagepulver, kanel, muskatnød og salt.
  • Våde ingredienser:
    I en anden skål, pisk æggene med olie, sukker og vaniljeekstrakt, indtil det er godt blandet.
  • Kombiner:
    Tilsæt de tørre ingredienser til de våde og rør indtil det er lige kombineret.
    Vend de revne gulerødder (og valnødder, hvis brugt) ind i dejen.
  • Bagning:
    Hæld dejen i den forberedte kageform.
    Placer formen i airfryeren og bag i ca. 25-30 minutter,.
    Start online køkkenuret her
    Eller indtil en tandstikker indsættes i midten af kagen kommer ud, uden dej.
  • Afkøling:
    Lad nu kagen køle helt af i formen.
  • Frosting:
    Mens kagen afkøler, pisk flødeost og smør sammen.
    Tilsæt flormelis og vaniljeekstrakt og pisk indtil det er helt jævnt.
  • Dekoration:
    Når kagen er kølet helt af, smør frosting over toppen.
    Gulerods kage som pyntes med toppings lavet af cremet ost
  • Servering:
    Server kagen når den er klar, eller opbevar den i køleskabet indtil den skal bruges.

Vores noter til opskriften

  • Airfryer-modeller varierer, så hold øje med din kage og justér bagetiden om nødvendigt.
  • Sørg for, at din kageform passer ind i din airfryer.
  • Hvis din airfryer har en tendens til at varme ujævnt, skal du måske rotere kageformen halvvejs gennem bagningen.

Dine noter til opskriften

HOLDBARHED (Vejledende)

Opbevaring: 3 dage i køleskab

Ernæring pr. portion (Vejledende)

Kalorier: 668kcalKulhydrater: 83gProtein: 5gFedt: 37gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 15gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedtsyrer: 0.4gKolesterol: 36mgNatrium: 209mgKalium: 197mgFiber: 2gSukker: 60gVitamin A: 6004IUVitamin B1: 0.3mgVitamin B2: 0.2mgVitamin B3: 2mgVitamin B5: 0.4mgVitamin B6: 0.1mgVitamin B12: 0.1µgVitamin C: 2mgVitamin D: 0.01µgVitamin E: 2mgVitamin K: 40µgKalcium: 43mgJern: 2mgMagnesium: 24mgFosfor: 88mgSelen: 11µgZink: 1mgAlkohol: 0.2gFolinsyre: 39µgNetto kulhydrater: 80g

Vigtigt om holdbarhed og ernæring

Ernæring pr. portion (vejledende): Beregningerne er baseret på data fra Det Amerikanske Landbrugsministerium (USDA). Holdbarhed (vejledende): Holdbarhedsdata er, så vidt muligt, leveret af offentlige institutioner, herunder Fødevarestyrelsen KOST OG FØDEVARE. Vores oplysninger er derfor kun vejledende, og det er dit ansvar at indhente og beregne præcise oplysninger om holdbarhed og ernæring, som vedrører alle opskrifter på airfryerkogebogen.dk

Søgeord Børnevenlig, Eftermiddagskaffen

Del gerne opskriften

Via e-mail eller på Facebook

Del opskriften på Facebook
Har du prøvet denne airfryer opskrift?Giv gerne en feedback om hvordan retten var, kom gerne med dine egne gode råd. Du er også altid velkommen til at skrive spørgsmål til airfryer retten.

Forfatter

(Author) Airfryer kogebog forfatter
5 fra 9 stemmer (7 vurderinger uden kommentarer)
Tilmeld dig her for at følge denne tråd
Giv besked om
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline-tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Ellen
Ellen
8 måneder siden

5 stars
Virkelig en lækker opskrift i har lavet her😋Man kan godt undlade vaniljeekstrakt, det bliver stadig en rigtig god gulerodskage🤗

Bodil Mortensen
Bodil Mortensen
4 måneder siden

5 stars
Et sikkert hit hos både børn og børnebørn😁
Prøv også her at erstatte gulerødderne med squash, det blive en skøn og luftig variant af denne grønsagskage🤗

Like
Close
Close
Bearnaise sauce tartar sauce Pomfritter i airfryer opskrift