Kan du forestille dig duften af appelsin, der breder sig i dit køkken, mens kagen bager?
Det er som en invitation til et øjeblik af dansk hygge. Og når du først har taget en bid, vil du forstå, hvorfor denne appelsinkage i airfryer ikke bare er en kage, men også en lækker dessert der går godt med vaniljeis.
En sundere version af appelsinkage i airfryer
Hvis du ønsker en sundere udgave af denne kage kan det sagtens lade sig gøre.
- Fuldkornsmel
Erstatter det almindelige hvide mel for at give kagen fiber og næring. - Rørsukker eller kokossukker
Kommer i spil i stedet for det raffinerede hvide sukker. Det giver en dejlig karamelagtig dybde til kagens sødme. - Olie
Her går jeg efter en god olivenolie eller kokosolie, som bidrager med sunde fedtsyrer. - Og selvfølgelig, den usungne helt – appelsinen. Ikke alene giver den en fantastisk aroma og fugt til kagen, men den er også en vitamin C-bombe.
Opskrift
Appelsinkage i Airfryer
KLIK HER for at se færre reklamer!
Tilberednings knap
Undgå at din skærm går i stand-by:
Hvad koster retten
Priserne kan variere afhængigt af hvor du køber ind.
Vores estimat er baseret på gennemsnitlige danske supermarkedspriser for indeværende år 2024.
Estimeret pris for hele retten:
Airfryer størrelse
Alle vores opskrifter er testet i en Cosori Premium II Kapacitet: 2,2 kg / 6,2 L.
Passer opskriften til min Airfryer?
Hvis du er i tvivl. Så kan du altid blot gå en portion ned i opskriften, eller klikke på knappen 0,5x.
Læs vedledningen for at tilpasse opskriften til kapaciteten på din Airfryer.
Læs vores guide her.Anbefalet udstyr
ingredienser
Sådan gør du
- I en anden skål, pisk 2 stk. æg og 100 g sukker sammen indtil det er lyst og luftigt.
- Tilføj 50 ml solsikkeolie, appelsinsaft, revet appelsinskal af 1 stk stor økologisk appelsin og 1 tsk vaniljeekstrakt til æggemassen, og pisk indtil det er godt kombineret.
- Fold de tørre ingredienser ind i æggemassen, indtil de lige akkurat er kombineret.
- Hæld dejen i en rund bageform, der passer i din airfryer.
- Placer bageformen i airfryeren og bag kagen i ca. 20-25 minutter, eller indtil en kagetester kommer ren ud.Start online køkkenuret her
- Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før den vendes ud på en rist og afkøles helt.
- Pynt med spsk flormelis før servering, hvis ønsket.
Vores noter til opskriften
Dine noter til opskriften
HOLDBARHED (Vejledende)
Ernæring pr. portion (Vejledende)
Vigtigt om holdbarhed og ernæring
Ernæring pr. portion (vejledende): Beregningerne er baseret på data fra Det Amerikanske Landbrugsministerium (USDA). Holdbarhed (vejledende): Holdbarhedsdata er, så vidt muligt, leveret af offentlige institutioner, herunder Fødevarestyrelsen KOST OG FØDEVARE. Vores oplysninger er derfor kun vejledende, og det er dit ansvar at indhente og beregne præcise oplysninger om holdbarhed og ernæring, som vedrører alle opskrifter på airfryerkogebogen.dk
Del gerne opskriften
Via e-mail eller på Facebook
Havde aldrig prøvet at lave appelsin kage før. Faktisk lidt mærkeligt med alt det jeg bager 😅 Men den smagte rigtigt godt, og var lige så dejlig svampede som jeg forventede at den ville være 😀
Jeg kan kun tilslutte mig, virkelig en lækker og saftig kage😍